Oosterhout neemt elektrische veegwagen in gebruik

Wethouder van der Zanden: “Een belangrijke stap naar een volledig duurzaam wagenpark voor onze eigen organisatie.”

In de laatste week van augustus 2022 heeft de gemeente Oosterhout een volledig elektrische veegwagen in bedrijf genomen. De Aebi Schmidt eSwingo 200+ is niet zomaar een veegmachine. Het is namelijk een compacte hypermoderne veegwagen die makkelijk in smallere straten kan vegen. De eSwingo veegt vanaf nu de Markt, het centrum, Arkendonk, Zuiderhout en stukken in Oosterhout schoon waar de twee andere veegmachines niet bij kunnen komen.

Wethouder Willem-Jan van der Zanden kreeg de sleutel van de veegwagen overhandigd van leverancier Twan Groeneveld van de firma Aebi Schmidt. De wethouder nam de sleutel dankbaar in ontvangst met de woorden:

“De gemeente Oosterhout heeft een grote opgave om volgens het klimaatakkoord de helft minder CO2 uit te stoten en over te stappen naar duurzame energiebronnen. Dat doen we samen met inwoners, partners en ondernemers, maar we beginnen natuurlijk met onze eigen organisatie. Met deze elektrische veegwagen zetten we daarmee een belangrijke eerste stap naar de duurzame toekomst van Oosterhout. Daarnaast draagt de elektrische veegwagen bij aan de doelstellingen van de gemeente om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren. Met deze wagen vegen we dus dubbel zo schoon!”

Medewerkers van de gemeentewerf hebben direct een uitgebreide instructie gehad over de duurzame veegwagen. Chauffeur Jan is trots dat hij het elektrische voertuig mag besturen. “De veegwagen is een prachtige machine: gemakkelijk wendbaar, superstil en zuinig voor onze wereld.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.