Opening nieuwe speurtocht ‘Buitenbeentjes’

8 oktober vindt de aftrap en opening plaats van de Duurzaam Oosterhout Week. Wethouder Willem-Jan van der Zanden zal dan een nieuwe illustratie onthullen onder het viaduct aan de Hoofseweg.

Direct na de onthulling is iedereen van harte uitgenodigd de nieuwe speurtocht van VVV Oosterhout te gaan ontdekken “de Buitenbeentjes, editie Slotbosse Toren”. De route is ter plekke gratis verkrijgbaar. De onthulling is vanaf 11.00 uur, het speuren kan beginnen vanaf 11.15 uur. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren aan de Kasteeldreef, op de parkeerplaats aldaar.

Totstandkoming speurtocht

Met hulp van de Oosterhoutse Heidi Rombouts voor de vormgeving en de Stichting de Verweesde Toren voor de teksten en weetjes over dit prachtige gebied, is het gelukt een gezellige tocht samen te stellen. Tijdens de tocht (+/- 2 km) speuren de kinderen naar de speciaal ontworpen markers/munten die door het hele gebied aangebracht zijn. Ondertussen beantwoorden ze allerlei vragen over de plekken waar ze langskomen. De marker is ontworpen door Heidi Rombouts, de uitvoering in aluminium is gedaan door de Houtse smid Piet Joosen en zijn compagnon Eric Dauwerse.

Waar vind ik deze speurtocht?

De route is op 8 oktober ter plekke gratis verkrijgbaar. Naderhand ligt de route bij de VVV in Oosterhout aan de Torenstraat 8 of download de route via de website: www.beleveninoosterhout.nl

De speurtocht is tot stand gekomen middels een bijdrage vanuit het Toeristisch Fonds van de gemeente Oosterhout. Kijk voor meer informatie over het toeristisch fonds op: https://www.oosterhout.nl/toerisme/toeristisch-fonds-1

Kijk voor meer tips voor activiteiten in Oosterhout op: www.beleveninoosterhout.nl Kijk voor het programma van de Duurzaam Oosterhout Week op: www.duurzaamoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.