Ook Jazz in De Bussel

Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip vinden er op twee locaties Jazzconcerten plaats in Oosterhout.
Zowel in de Pannehoef ( Mollies Jazz Café *zie bericht hieronder) als in Café Fwaajee in de Bussel (Eastside Jazz Sesjuns).
En beide activiteiten voor de tweede keer dit jaar.
De ORTS vraagt zich af of dit wel handig is. Dit had wellicht beter verdeelt kunnen worden over 2 verschillende datums.

De eerste editie in april ’22 van de Eastside Jazz Sesjuns was een groot succes. Een nieuwe editie kon dus niet uitblijven’, aldus initiatiefnemers Johan Datema (sax) en Eva Korse (drums). Samen met Theater De Bussel wordt zondagmiddag 16 oktober de foyer omgetoverd tot een sfeervolle jazzclub waar een groep enthousiaste muzikanten de longen uit hun lijf spelen of zingen onder begeleiding van een professionele begeleidingsband. Komt dus allen luisteren!

Johan Datema: ‘Wat is er lekkerder dan zondagmiddag ontspannen naar topmuziek luisteren? De bar is open en de sfeer is relaxed. En je hoeft niet stil te zijn hoor, er mag gewoon gekletst worden tijdens de optredens. We starten rond 15.00uur, maar het is vrije in- en uitloop. Dus als je later binnenloopt is dat ook prima.’

De EastSide Jazz Sesjuns vinden meerdere keren per jaar plaats in Theater De Bussel in Oosterhout. Amateur, semi- en professionele jazzmuzikanten en publiek zijn van harte welkom om samen met de vaste professionele begeleidingsband een dampende middag beleven vol bebop, swing, latin, bossa en meer. Eva Korse: ‘Helaas is het programma reeds bommetjevol, dus nieuwe aanmeldingen om mee te spelen kunnen we daar niet meer in kwijt. Maar voor het publiek betekent het een mooie middag met veel afwisseling!’

Muzikanten kunnen zich uiteraard wel aanmelden voor een volgende editie.

Johan Datema: ‘De begeleidingsband die we hebben is echt te gek! Met Eva Korse op drums, Matthijs Giesberts op piano en Eibe Gerhartl op bas. Dat zijn stuk voor stuk fijne muzikanten die de solisten professioneel zullen begeleiden.’

De EastSide Jazz Sesjuns vinden plaats in Theater De Bussel in Oosterhout (NB). Daar organiseert Rene van Bijnen regelmatig Café Fwaajee en daar past deze reeks sessies perfect in.

Rene Bijnen van Café Fwaajee: ‘We willen meer culturele diversiteit in De Bussel en Café Fwaajee draagt daar aan bij door (veelal) gratis evenementen in de foyer van het theater te organiseren. Denk aan de ‘Strot van Oosterhout’ of het ‘Kletsfcafé’. De EastSide Jazz Sesjuns passen daar natuurlijk perfect bij. Niet alleen leuk voor muzikanten, maar ook voor publiek dat lekker een middag van pure jazz wil genieten. Ik heb er heel veel zin in!

De toegang voor deelnemers en publiek is gratis.

Wanneer?

De sessie staat gepland op zondag 16 oktober van 15.00 tot 17.30uur. De zaal is open vanaf 14.30uur.

Sponsoren

Natuurlijk kan dit allemaal niet zonder diverse sponsoren. Met dank aan Bazoon Marketing Solutions, Salves, Janus Vaten en Every Second.

Kijk voor meer informatie op de website www.eastsidejazzsesjuns.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.