Gratis compost afhalen op zaterdag 15 oktober

Den Ouden Groenrecycling organiseert op zaterdag 15 oktober een compostactie voor inwoners (particulieren) van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg. Inwoners kunnen tussen 08.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen bij Den Ouden aan de Statendamweg 100 in Oosterhout. Kom op tijd, want op is op.

Voorwaarden

➡Alleen voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg (niet voor bedrijven)

➡ Alleen afhalen met auto/tractor met aanhanger of bestelauto, of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken

➡ Maximaal 1 m3 per huishouden

➡ Neem legitimatie mee

Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die je aanhanger kan beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers of cementkuipen kun je het beste zelf een schop meenemen.

Praktische tips

🌱 Heb je last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond, dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren.

🌱 De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. 100% circulair.

🌱 De compost is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar. De te verbruiken hoeveelheid is 100 – 200 liter per 10 m2.

🌱 De compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij je de oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur, want dat is minder goed voor de plantenwortels. Doormengen met scherp zand is ook mogelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.