Project Mappa Mundi van het Mgr Frencken College

Scholieren van het Mgr Frencken College stonden voor het tweede jaar op rij onder de Slotbosse Toren in het kader van het project Mappa Mundi. De initiatiefnemers van deze samenwerking zijn docent aan het Mgr Frencken College Dhr. Jeffrey Roovers en voormalig aardrijkskunde docent en voorzitter van de Stichting De Verweesde Toren Dhr. Frans Engels.

Het betrof een geografisch / historisch project voor o.a. tweede klassers met het accent op de geschiedenis van Oosterhout, 3 dagen lang, 10-11 en 12 oktober onder leiding van docenten Mw. Trommelen en Dhr. de Zeeuw van het Mgr Frencken College.

Hiervoor is door de leraren een fietstocht in Oosterhout uitgezet met onderweg diverse opdrachten bij historische objecten zoals: Het Vrijheidshuis (gebouwd met stenen van de Slotbosse Toren) en St. Catharinadal, de St. Jan en dan natuurlijk ontvangst op het binnenterrein van de Ruine van Kasteel Huis ten Strijen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.