Pietenhuis voor de 10e keer in Oosterhout

Maatschappelijk project groeit uit tot groot stadsevenement, Sinterklaas heeft genoeg te doen in Oosterhout!

Op Woensdag 16 november zal voor de 10e keer het Pietenhuis Oosterhout haar deuren openen.

Ook de Pietenhuis theatershow heeft een jubileum, deze wordt voor de 5e keer gehouden in Oosterhout.

Kortom dit beloofd weer een top jaar te worden voor de Sint in Oosterhout.

Inmiddels organiseert CircusKunst naast het Pietenhuis en de theatershow ook de grote intocht in Oosterhout. Dit kan CircusKunst natuurlijk niet alleen, een steeds grotere groep vrijwilligers zet zich ieder jaar weer in om van dit feest een groot Oosterhouts kinderfeest te maken.

In het begin.

In 2013 kwam vanuit de jongeren die destijds op circusles zaten de vraag om iets meer te doen in de Sinterklaas tijd. Zodoende werd het eerste Pietenhuis opgericht. De bezoekersaantallen logen er niet om. In een paar jaar was er een maximum bereikt van 500 bezoekers per dag en stonden kinderen soms wel 45 minuten in de rij om binnen te komen.

Eenmaal binnen konden de kinderen pepernoten bakken, kleuren met pieten, een glittertatoo krijgen én natuurlijk circuskunsten leren. Kortom er was voor ieder wat wils.

De theatershow.

Bij de 5e editie van het Pietenhuis besloot CircusKunst dat het tijd was voor een speciale activiteit om dit jubileum te vieren. Zij trokken de stoute schoenen aan en huurde de grote zaal van theater de Bussel. Deze eerste show was zo’n groot succes op aanvraag van het theater én de gemeente werd gekeken naar een vervolg. Ieder jaar is er een nieuw verhaal en wordt de show vol enthousiasme gespeeld, ook dit gebeurt door een heleboel vrijwilligers.

En nu heeft dus ook de theatershow een jubileum editie te pakken, voor de 5e keer openen de theaterdeuren voor de Pietenhuis Theatershow.

De intocht.

In 2020 kwam de vraag of ook de intocht georganiseerd kon worden door CircusKunst. Na grondig overleg met het oranje comité, de gemeente én de bruisende binnenstad werd een eerste editie georganiseerd. Ondanks alle inzet en moeite die in deze organisatie is gaan zitten heeft door Corona de intocht niet kunnen plaatsvinden. Desalniettemin is in 2021 de intocht “nieuwe stijl” van start gegaan. Na een flinke tijd van aangepaste feesten en geannuleerde activiteiten was dit een echt knalfeest. Iedereen had er zin in. Om het publiek meer ruimte te geven werd er zelfs een livestream opgezet zodat je ook op de heuvel op een groot scherm de aankomst van de stoomboot kon bekijken en via ORTS TV.

En nu, 2022, maken ze zich op voor een drukke Sinterklaas periode. De intocht staat gepland, 13 november zal de Sint aanmeren aan de Korenbocht. Vanaf 16 november opent het Pietenhuis haar deuren en op 26 en 27 november staat ook het theater weer klaar met een knallende show, de kaartverkoop is al gestart.

Natuurlijk zijn ze erg trots op hoofdsponsor Easyflex die al 5 jaar de hoofdsponsor is van de theatershow. Het is mede door de sponsors en partners, zoals de gemeente en de Bruisende binnenstad, mogelijk om deze kinderfeesten zo laagdrempelig te organiseren.

Ze zien je graag aan de kade, in het Pietenhuis en in het theater!

Kijk voor alle actuele data en tijden op de website www.sinterklaasoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.