Expo Slotbosse Toren in Geertruidenberg

Tot 27 november 2022 is in museum De Roos, Markt 46, 4931 BT Geertruidenberg nog een bijzondere tentoonstelling te zien over de Slotbosse Toren ofwel de Ruïne Van Huis ten Strijen.

Op 17 oktober bezochten vrijwilligers van Museum Oud-Oosterhout de tentoonstelling en kregen daarbij uitleg van Frans Engels en René Frik. Zij zijn respectievelijk voorzitter van de Stichting de Verweesde Toren en bestuurslid/coördinator samenstelling van de tentoonstelling.

Stichting De Verweesde Toren wil de roemruchte ruïne verlossen uit zijn huidige deerniswekkende toestand. Museum Oud-Oosterhout levert een grote bijdrage aan het levendig houden van de Oosterhoutse geschiedenis en werkt op dit moment aan een schaalmodel van de Slotbosse Toren voor in het museum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.