Open dag voedseltuin 22 oktober

Op 22 oktober 2022 tussen 10 en 12 uur houdt de voedseltuin aan de Domeinweg (tegenover IVN) haar open dag. Vanaf 1 april 2022 is Stichting Voedseltuin Oosterhout gestart met de teelt van groenten en klein fruit. Sindsdien is er heel veel werk verricht. Het 1 hectare grote perceel is ingericht met teeltbedden, recreatieve zone, opslagruimte en zones waarop veldbloemen insecten aantrekken die benodigd zijn voor de bestuiving. Om alle inwoners van Oosterhout en omgeving kennis te laten maken met de Voedseltuin wordt een open dag gehouden.

Door alle geoogste groenten en klein fruit belangeloos beschikbaar te stellen aan de Voedselbank, gaat Stichting Voedseltuin Oosterhout de strijd aan tegen armoede en te weinig of te eenzijdige voeding. Momenteel zijn er zo’n 250 gezinnen in Oosterhout afhankelijk van de Voedselbank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.