‘Griezelkriebels’ in binnenstad

Het is bijna zover. Halloween! Tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie kun je lekker griezelen in het centrum van Oosterhout. Na een succesvolle eerste editie, dit jaar geen tweedaags, maar een driedaags evenement. Op vrijdagavond 28, zaterdagmiddag 29 en zondagmiddag 30 oktober organiseren de ondernemers uit de binnenstad het evenement ‘Griezelkriebels’. Ben je op zoek naar hét perfecte uitje tijdens de herfstvakantie? Kom dan naar de binnenstad van Oosterhout. Als je durft!

Vampieren, heksen, zombies en zelfs een megagrote spin van 5 bij 5 meter. Je kunt ze zomaar tegen het lijf lopen in het centrum van Oosterhout. En er is meer. Elke dag een ander programma met griezelige en spectaculaire activiteiten. Gratis aangeboden door de ondernemers uit de binnenstad aan alle inwoners en vakantiegangers in en rondom Oosterhout. Van jong tot oud, aan iedereen wordt gedacht.

PROGRAMMA BINNENSTAD

Vrijdagavond 28 oktober  18:00 – 21:00 uur

Lampionnentocht met Halloweenshow. Eén van de absolute hoogtepunten van het weekend. Hier wil je bij zijn!

Vanaf 18:00 uur laat live face painter Celine van Balkom zien hoe een Halloweenkarakter tot leven komt. De eerste 200 verklede kinderen die zich om 18:45 uur melden op het Hemaplein in Arendshof, ontvangen een gratis verlichte lampion (op=op). De lampionnentocht start om 19:00 uur en wordt voorgegaan door prachtige steltenlopers en het Rijk der Spinnen. Pas je wel even op voor die grote enge rat? Samen met de Urban Dansgroep van H19 vragen zij op ludieke wijze aandacht voor zwerfafval. De lampionnentocht trekt van Arendshof, Arendstraat, Kerkstraat naar de Markt. Op de Markt kan iedereen genieten van een spectaculaire Halloweenshow. Met medewerking van Myrthe Zonneveld (gespeeld in ‘Soldaat van Oranje de musical’). Team Blackout van De Dansfabriek, bekend van de vele Halloween YouTube video’s, komt rondspoken. Dutchjuggler Jeroen van der Lee toont zijn talent op een spannende, interactieve en vooral spectaculaire wijze. En wie maakt deze avond de grootste reuzenbel van Nederland? Alle kinderen ontvangen in Arendshof tot slot nog een Halloweentraktatie. Het belooft een indrukwekkend schouwspel te worden.

Zaterdagmiddag 29 oktober  13:00 – 17:00 uur

Gratis schminken, halloweenballon scoren, op de foto met vampierenpaar, straattheater

In de avond organiseren omliggende wijken zoalsSlotjes-West, Houthaven en Beemdenbuurt Halloweentochten. Wil je alvast in de stemming komen? Kom naar de binnenstad en geniet van het rondlopende straattheater. De hele middag staan er schminkers klaar om kinderen vakkundig een spannend gezicht te geven. Of scoor je liever een gratis Halloweenballon? Voor de allerkleinsten is er een meet & greet met het vampierenpaar. En natuurlijk mag je met ze op de foto. Maar let op! Ze hebben wel echte vampierentanden.

Zondagmiddag 30 oktober  13:00 – 17:00 uur

Straattheater met komische griezelige acts en zang

Op deze koopzondag humorvolle acts van Heks Flater met Fenrich de Pratende kater en een verwarde uitvaartondernemer met doodskist, muziek, rookeffecten. En prachtig straattheater met zang van het Rijdende Rijk der Spinnen. Een bijzondere mobiele Halloween act waar iedereen gegarandeerd even voor stil gaat staan om van te genieten.. uhm.. griezelen! ‘Griezelkriebels’ is te bezoeken op vrijdagavond 28 oktober, zaterdagmiddag 29 oktober en zondagmiddag 30 oktober.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.