Burgerparticipatie Skatepark

Denk mee over de locatie van het nieuwe skatepark

Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen vanaf vandaag meedenken over de plek van het nieuwe skatepark. Er worden vier mogelijke locaties voor het nieuwe skatepark gedeeld. Welke locatie heeft uw voorkeur?

Verantwoordelijk wethouder Arnoud Kastelijns roept inwoners op hun voorkeurslocatie door te geven. “We willen de voorkeurslocatie(s) van de inwoners in beeld brengen, zodat de stem van de inwoner kan worden meegenomen in de afwegingen van het gemeentebestuur. Uw mening is belangrijk,” aldus de wethouder Sport.  

Een modern skatepark

De afgelopen jaren zijn er meerdere aanvragen binnen gekomen voor een modern skatepark. Jongeren hebben behoefte aan één gave plek om Urban Sports uit te oefenen. Een skatebaan wordt tegenwoordig niet meer alleen door jongeren met een skateboard gebruikt. Verschillende sporten op wieltjes hebben er profijt en plezier van. Daarnaast zijn de vier huidige skatebanen in Oosterhout toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom gaat de gemeente Oosterhout in samenspraak met inwoners een nieuw skatepark aanleggen.

De mogelijke locaties

De locatie waar het nieuwe skatepark komt te staan, moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de grond eigendom zijn van de gemeente. Daarnaast moet er onder andere rekening worden gehouden met de grootte van een locatie en eventuele bestemmingsplannen. De vier mogelijke locaties zijn;

  • Centrum (Slotjesveld)
  • Dommelbergen (Herendam/ Statendamweg)
  • Dommelbergen (IJSco)
  • Centrum (Lukwelpark)

Hoe kunt u meedenken?

De mening van de inwoner is belangrijk. Via het platform www.doemee.oosterhout.nl kunt u het project volgen, uw mening geven en uw stem uitbrengen. Op het platform worden er per locatie ontwikkelingen omschreven, zodat u weloverwogen uw mening kunt geven. Op de vier mogelijke locaties staan vanaf vandaag borden met de oproep om uw voorkeurslocatie door te geven.

Wethouder Kastelijns vindt het belangrijk dat het skatepark een voorziening wordt voor heel de stad. “Dankzij de mening van de inwoner kunnen we een passend skatepark realiseren, die voldoet aan de verschillende wensen en behoeften van de inwoners.”

Het vervolg

De resultaten van alle (online) peilingen en input zullen worden gebundeld. Vervolgens zal dat worden gedeeld met het gemeentebestuur van burgemeester en wethouders. Het gemeentebestuur maakt uiteindelijk de definitieve locatiekeuze van het nieuwe skatepark. Daarna zal er worden gekeken naar de mogelijkheden en de invulling van het skatepark op die locatie. Ook in die fase zal de inwoner meegenomen worden in het proces.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.