Oosterhout’s jongste zakenvrouw van het jaar.

Kristel Groenewoud (36) nam op haar 23st het bedrijf van haar vader over. Ze staat aan de leiding van Container Service Groenewoud. Zo werd ze een jonge vrouwelijke ondernemer in een traditionele mannenwereld.

Gisterenavond werd ze in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022. De bijbehorende Bold Woman Award kreeg zij uitgereikt door minister Micky Adriaansens (EZK). Wat is die Bold Woman Award eigenlijk ?


Kristel Groenenboom is de veertigste (en tot nu toe jongste) Zakenvrouw van het Jaar. De bijbehorende Bold Woman Award wordt ook wel de Prix Veuve Clicquot genoemd, naar Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin (1777 – 1866), die vanaf haar 27ste leiding gaf aan een champagnehuis. De prijs wordt in 24 landen uitgereikt.

Kristel Groenenboom runt een bedrijf met ca 30 medewerkers. Belangrijke zaken voor het zorgen voor een goede werksfeer zijn volgens haar:
1. Geef de mogelijkheid tot flexibele werktijden
2. Zorg dat je als ondernemer betrokken bent en dat mensen geen nummer zijn. Doe ook iets leuks bv donderdag snackdag of zo.
3. Geef medewerkers meer vrijheid. Stel kaders maar geen vrijheid en verantwoordelijkheid.

Naast het runnen van haar bedrijf zet Kristel zich als ervaringsdeskundige in om te werken aan de vooroordelen over mannen en vrouwen op de werkvloer. Groenenboom: ‘Mannen in de zorg, vrouwen in de techniek: als we allemaal wat minder in stereotypes zouden denken, zou dat volgens mij niet alleen goed zijn voor het personeelstekort, maar ook voor het plezier op de werkvloer.’

Over haar jonge ondernemerschap en over stereotypes heeft ze twee boeken geschreven: “Mag ik meneer Kristel even spreken ?” en “Nu of Nooit”

Zoals iedere rechtgeaarde ondernemer is ze dus van vele markten thuis. Chapeau !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.