TIP TAP TOP Mijn inkt is op

Tiptaptop, mijn inkt is op … Special!

Vrijdag 11 november 2022 van 14.30 u. tot 17.00 u. in De Pannehoef. Iedereen welkom

Oude mannen van nu, zoeken jonge meisje van toen!

Wat een feest was het op 8 mei jongstleden in de Stadstuin; veel publiek, zonovergoten en wat een ambiance! Acht meisjes-van-toen lazen uit hun poëzie en de oude mannen van nu zongen dat het een lieve lust was. En nu? Nu zoek de oude mannen van nu verder ….!   

Waar zijn ze gebleven, de Poeziealbums? Elk meisje van toen had er wel een, vol met gedichten – standaard of zelf verzonnen – met prentjes versierd. Om die Poeziealbums én die meisjes van toen gaat het ons. Meisjes van toen die nu lid zijn van de KBO!

Herinneringen maken het leven van weleer vaak mooier dan dat het ooit geweest is. Zoveel is wel duidelijk, maar ondanks dat, bestaat bij ons de stellige overtuiging dat in de jaren 50-60-70 van de vorige eeuw elk meisje wel een Poeziealbum had. Ouders, Opa’s & Oma’s, tantes, de buurvrouwen, ze schreven er in én vriendinnen, heel veel vriendinnen. Een echt meisjesdingetje; jongens hadden er geen en werden ook nauwelijks uitgenodigd om erin te schrijven, maar dat terzijde. Die albums moeten toch ergens gebleven zijn. Allemaal weggegooid of op de brandstapel lijkt ons onwaarschijnlijk. Op zolder in de oude doos, misschien?

En de oude mannen van nu? Dat zijn de heren van het gezelschap RKMOGB&Z. Een scherpe toeschouwer ontdekt hier enige overeenkomst met de leden van de Waskruizen. Ze waren ooit lid van Ut Kaaiendonks Kepelleke d’ Askruizen, hingen hun blaasinstrument aan de wilgen en kozen enthousiast voor een ander, voor een aantal een nieuw, instrument … en dat is soms nog goed te horen …. Maar net als in hun vorige leven beschouwen ze zichzelf als een culturele minderheid en overgieten het leven van alle dag rijkelijk met de Vastenavondsaus.

Meisjes van toen hebben zich aangemeld met hun poeziealbums. En zij lezen voor uit eigen poeziealbum.

Op naar een bijzondere middag Vrijdag 11 november 2022 van 14.30 u. tot 17.00 u. in De Pannehoef. Iedereen welkom. Toegang gratis voor KBO Oosterhout Stad leden, voor niet-leden is de toegang 5 euro. En zoals altijd: bloempjes verwelken, scheepjes vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan.

Wees gegroet van oude mannen van nu!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.