8467 tegels gewipt in Oosterhout. Heeft u ook tegels gewipt en moeten die nog afgevoerd worden …. reageer dan vandaag!

TegelTaxi doet laatste ronde in Oosterhout

Heeft u meegedaan aan het NK tegelwippen en nog gewipte tegels over? Dan kunt u op dinsdag 22 november voor de laatste keer uw tegels meegeven aan de gratis tegeltaxi. Dit is de gemeentelijke ophaalservice voor uw gewipte tegels.

Wilt u gebruik maken van de tegeltaxi? Dan kunt u op deze website het formulier invullen www.oosterhout.nl/inwoners/duurzaamheid/klimaatvriendelijk-groen.

Uiterlijk tot donderdag 17 november kunt u de tegels aanmelden voor de TegelTaxi. Om de tegels mee te kunnen geven aan de TegelTaxi is het belangrijk dat de gewipte tegels vervangen worden door groen. We vragen daarom een foto van het resultaat. U kunt de gewipte tegels voor de woning op de stoep aanbieden.

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 8467 tegels ruimte gemaakt voor groen in Oosterhout. Hiermee staat gemeente Oosterhout op de elfde plek in het middel klassement NK tegelwippen. In heel Nederland zijn er meer dan 2,8 miljoen tegels gewipt: een nieuw record voor het NK tegelwippen.

Winnaars NK tegelwippen

Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten bewoners zich samen in voor een fijnere leefomgeving en een groene toekomst. Maar liefst 135 gemeenten streden mee. In de drie klassementen winnen Breda, Almelo en Hollands Kroon: zij wipten de meeste tegels per inwoner en wonnen de Gouden Schep. Gemeente Den Haag verwijderde in totaal de meeste tegels (306.178) en ging er vandoor met de Gouden Tegel. Op nk-tegelwippen.nl/tegelstand is de eindstand van alle 135 gemeenten te vinden.

Minder steen, meer groen: veel impact

Het NK tegelwippen werd voor het derde jaar op rij georganiseerd. De wedstrijd bewijst opnieuw dat het niet alleen een leuke strijd is, maar ook echt vergroening oplevert. Meer beplanting en minder bestrating zorgt er onder andere voor dat we meer regenwater op kunnen vangen tijdens hevige regenval en dat de warmte in de zomer tegen gehouden kan worden. Heel veel mensen staken de handen uit de mouwen. In totaal zijn 2.814.011 tegels gewipt en is er ruim 250.000 m² vergroend. Dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden! Ondanks het mooie resultaat, valt er nog genoeg te doen. Dus ook volgend jaar zal het NK tegelwippen weer plaatsvinden en doet gemeente Oosterhout weer mee.

Rotterdam, 05-06-2021, NK tegelwippen, tegels eruit, groen erin, Nederlands Kampioenschap tegelwippen. ludieke actie om overheden aan te sporen om bestrating te vervangen door begroeiing, in de vorm van gras of planten. In veel steden en gemeenten worden door bewoners geveltuintjes aangelegd, gemeenten ondersteunen door materialen, aarde, houtsnippers en planten te leveren. Geveltuinen zijn goed voor de biodiversiteit, opvang van water bij regenval, tegengaan van hittestress bij klimaatverandering, opwarming van de aarde. Daarbij verbindt deze actie buurtbewoners met elkaar. Op de foto worden tegels weggehaald en tuintjes aangelegd in Kralingen-west te Rotterdam.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.