De Open Linie knooppunten route.

Onderhoud door vrijwilligers aan ruiterpaden in Vrachelen

In het natuurgebied Vrachelen, eigendom van Defensie en Brabant Water, liggen mooie ruiter en menpaden. In overleg met deze eigenaren en de gemeente Oosterhout worden deze paden binnen enkele maanden herkenbaar gemaakt als knooppuntenroute, middels paaltjes. Voorwaarde is wel dat ruiters en menners hier een aandeel hebben in het onderhoud. 

Tevens zijn enkele ingangen van de route ook toegankelijk gemaakt voor de menners. De rijvereniging Rijdt met Beleid uit Teteringen is hier de organisator en zaterdag 12 november is de eerste groep het gebied in gegaan en heeft de paden met 15 vrijwilligers flink onderhanden genomen. Na afloop was er een gezellige goed verzorgde lunch in het clubgebouw van Rijdt met Beleid.

Komende maanden zal nog een deel breed en hoog gesnoeid gaan worden.

Wil je meehelpen hierbij meld je dan aan op onderhoudopenlinie@gmail.com en we berichten je wanneer we weer het bos in gaan.

Binnenkort wordt in het natuurgebied De Open Linie een knooppunten route aangelegd van ca 54 km. Het bos van Vrachelen maakt daar onderdeel van uit. Verder loopt de route via Oosterheide, Cadettenkamp, Dorst/Seterse bergen, Surae tot aan de Duiventoren. Naast Defensie en Brabant Water werken ook de eigenaren Natuurmonumenten, gemeente Breda en Staatsbosbeheer hieraan mee.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.