The Return of: Celebr80’s

80’s popclassics in Oud Brabant

Zaterdagavond 26 november wordt weer een gedenkwaardige Celebr80’s-avond door de terugkeer van het illustere deejaytrio: Erik, Ron en Spandau op het podium van Café Oud Brabant, Leijsenhoek 11-13 in Oosterhout. Aanvang ca, 20.30 uur, toegang gratis

DJ Spandau (Lucien Smeets), DJ Erik Nuyten & DJ Ron Soeters begonnen hun Celebr80’s in het voorjaar van 2008 bijna meteen na de heropening van café Oud Brabant (2007). De combinatie van muziek,  videoclips, aankleding en gadgets maakte de activiteit tot een enorme succesformule. De deejays hanteerden in het begin nog een strak schema, maar in de loop van de tijd werd de stijl steeds losser waarbij vooral ingespeeld werd op het publiek.

Schakelkastje in de hoofdrol

Spandau zorgde voor allerlei clips en was zijn tijd in principe ver vooruit. Met de huidige techniek lijkt het allemaal normaal maar zo’n 15 jaar geleden was de voorbereiding voor het spektakel enorm. Clips werden geknipt, geplakt, gesynchroniseerd, overgezet in werkbare bestanden en dan werd de zaterdag gebruikt om alles startklaar te zetten waarbij we puzzelden met pluggen, connecties, snoeren en kabels en een klein schakelkastje voor beeld en geluid de hoofdrol speelde.  Om de aandacht op de activiteit te vestigen werden verschillende lokkers gebruikt waarbij de inzet van KITT – de pratende Pontiac Firebird uit Knight Rider- toch genoemd mag worden.

De Celebr80’s waren zo succesvol dat er zelfs een paar Cele80’s Live zijn geweest, waarbij de verschillende bands hun favoriete jaren tachtig nummers op het podium brachten. De bands toverden hun repertoire voor deze gelegenheid geheel om in de jaren tachtig.

Na 7 jaar kwam er wat sleet op de formule en was het tijd om nieuwe paden te verkennen. Die resulteerden in café Oud Brabant o.a. in RELAX en FEEL (Dj Ron en Dj Maykel), waarbij de opgedane ervaring bij de Celebr80’s nog steeds goed van pas komt.

Nu is het weer 7 jaar later en hebben de heren elkaar opgezocht om nog een keer een “ouderwetse” Celebr80’s te doen. Een soort “Return of…….” Waarbij ze weer uitpakken met beeld en geluid en het – inmiddels iets oudere- publiek weer op de vloer zullen krijgen voor een avondje vol 80’s popclassics.

Celebr80’s een avondje 80’s popclassics.
Zaterdag 26 november 2022, Café Oud Brabant Leijsenhoek 11-13 4901 ER Oosterhout
Aanvang: 20.30 uur
Toegang gratis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.