Wethouder Beenhakker reikt prijzen uit aan winnaars kleurplatenwedstrijd Duurzaam Oosterhout Week

Tijdens de Duurzaam Oosterhout Week hebben basisschoolleerlingen uit de groepen 1,2 en 3 in Oosterhout mee kunnen doen aan een kleurplatenwedstrijd. Van de vele inzendingen zijn er 5 winnaars gekozen. De winnaars Sophie, Mees, Romee, Christian en Jessey zijn dinsdagmiddag in de speeltuin in het Slotpark geprezen voor hun kleurkwaliteiten door wethouder Guus Beenhakker.

De kinderen hebben een kleurplaat ingekleurd met Beer die hard op zoek is naar zijn knuffel Staartje. Op de tekening vindt hij een nieuw vriendje bij een regenton, Kronkeltje de worm, maar helaas zijn knuffel Staartje nog niet. Alle winnaars kregen de boekjes van Beer en Staartje. De nummer twee en drie winnaars ontvingen een Intertoysbon ter waarde van €10 en €20. De eerste prijs ging naar Sophie van Mook, ook zij ontving naast twee boekjes een Intertoysbon ter waarde van €30.

Voorleesactie Beer en Staartje

Voorafgaand aan de kleurplatenwedstrijd hebben leerkrachten van basisscholen in Oosterhout het boekje Beer en Staartje en de waterboefjes voorgelezen. In het boekje beleven Beer, Staartje en Stella een avontuur over extreme hitte en neerslag. Het boekje heeft als doel water- en klimaatbewustzijn te creëren bij kinderen in de onderbouw en de ouders.

Zelf aan de slag voor een fijner klimaat in huis en tuin

Het klimaat verandert. We hebben vaker te maken met extreme regenbuien die zorgen voor wateroverlast. Ook wordt het in de zomer steeds warmer en droger. Dit betekent dat de tuin vaker besproeid moet worden. Hitte en droogte zijn niet prettig voor onze gezondheid, voor de natuur en onze drinkwatervoorraad. “Daarom is het belangrijk om nu in actie te komen. Door bijvoorbeeld een groen dak aan te leggen of een regenton te plaatsen. Door tegels weg te halen en er planten voor in de plaats te zetten. Of door een boom te planten voor meer schaduw en verkoeling”, aldus wethouder Guus Beenhakker. Kijk voor meer informatie en subsidies op duurzaamoosterhout.nl/aan-de-slag/.

Duurzaam Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.