Gouden gemeentespeld voor Corry en Frans Robbe

Corry en Frans Robbe kwamen 50 jaar geleden naar Oosterhout en startten hier hun onderneming Ekonomisch Adviesburo drs. Frans Robbe. Vanaf de start hebben zij zich zeer maatschappelijk betrokken ondernemers getoond. Zij waren en zijn daarbij beiden ook persoonlijk actief in en voor de Oosterhoutse samenleving. Het gouden jubileum werd donderdagmiddag 1 december gevierd met het personeel. Bij die gelegenheid heeft burgemeester Mark Buijs beiden de gouden gemeentespeld opgespeld.

Zie ook onze tv reportage: (1) Gouden gemeentespeld voor Corry en Frans Robbe – YouTube

Het is op 1 december 2022 exact 50 jaar geleden dat Frans en Corry Robbe zich met hun onderneming Ekonomisch Adviesburo drs. Frans Robbe in Oosterhout vestigden. Vanaf het moment van vestiging in Oosterhout zijn beiden op persoonlijke titel én via hun bedrijf bijzonder betrokken geweest bij alles wat zich in Oosterhout afspeelt, met een bijzondere voorliefde voor het Oosterhoutse Carnaval.

Een andere grote passie van Frans Robbe is het Milieu-Educatief Centrum en Kinderboerderij (MEK) aan de Veerseweg in Oosterhout. Hij is medeoprichter en sinds de oprichting op 1 december 2011 tot heden onafgebroken penningmeester geweest van de Stichting Vrienden van het MEK. Ook is hij in de eerste jaren na de oprichting als ambassadeur betrokken geweest bij Samen voor Oosterhout, een organisatie die zich inzette voor de bevordering van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Corry Robbe is van 1 februari 1984 tot 1 januari 1988 bestuurslid geweest van de Stichting Peuterspeelzaal De Paddestoel, gevestigd aan de Rulstraat 4 in Oosterhout, die later onder de vleugels van Delta Onderwijs is voortgezet onder de naam Voorschool De Westhoek. Zij is al tientallen jaren collectant voor KWF Kankerbestrijding. Ook is zij als ambassadeur vele jaren nauw betrokken geweest bij de Stichting Rens Joosen Foundation. In 2006 heeft zij samen met Helmi Huijbregts en Cora Leonard het Netwerk Ondernemende Vrouwen Oosterhout en Omgeving (NOVOO) opgericht. Hun motivatie voor het initiëren van een club specifiek voor vrouwelijke Oosterhoutse ondernemers was gelegen in het feit dat zij vonden dat er veel georganiseerd werd in Oosterhout, maar dat vrouwen hierin ondervertegenwoordigd waren. Corry Robbe voelt zich nauw verbonden met de norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal en heeft vanuit deze verbondenheid in 2020 zitting genomen in het bestuur van het Jubileumcomité.

Met hun ter gelegenheid van de feestelijke opening van het kantoorpand Forvm Financieel Centrum in 2005 in het leven geroepen Robbe Cultuur Fonds hebben Frans en Corry Robbe financiële bijdragen geleverd aan een schier onuitputtelijke lijst van Oosterhoutse goede doelen. Naast deze zuiver financiële donaties leveren Frans en Corry Robbe met hun onderneming ook vaak een bijdrage in natura, bijvoorbeeld door het ter beschikking stellen van hun bedrijfspand. Zo vindt het college Ruimtelijke Ordening al sinds de start van de Oosterhout Academie plaats in het Forvm Financieel Centrum, vergaderen het NOVOO en MKB Oosterhout minimaal eenmaal per jaar in het pand en stellen zij hun parkeergarage Forvm Parking regelmatig belangeloos ter beschikking voor activiteiten in het Oosterhoutse centrum. Met hun financieringsmaatschappij Rofina verstrekten zij leningen op zachte condities aan de Stichting IJsmarkt en aan Stichting De Mienushal en stelden zij zich borg voor een financiering voor Vestzaktheater De Schelleboom. In de afgelopen jaren hebben Frans en Corry Robbe daarnaast met hun onderneming meerdere malen het gat opgevuld dat ontstond doordat andere financiële partijen zich terugtrokken uit lokale maatschappelijke initiatieven.

Met deze activiteiten hebben Corry en Frans Robbe zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is hen daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de duur, intensiteit en impact van hun activiteiten voor Oosterhout heeft het college besloten om aan Corry en Frans Robbe de gouden gemeentespeld toe te kennen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.