Eerste vignetten Oosterhout deelt de warmte

Nu het buiten kouder is, kan iedereen wel wat extra warmte gebruiken. Dat doen we graag met elkaar bij activiteitencentra en andere locaties in de gemeente Oosterhout, waar de kachel toch al brandt. Iedereen is welkom en kan binnen de openingstijden vrij binnenlopen om de warmte en gezelligheid op te zoeken. Deelnemende locaties zijn te herkennen aan een vignet bij de ingang met daarop ‘Oosterhout deelt de warmte, je bent welkom’. Dit vignet heeft initiator, raadslid en fractievoorzitter van GBV Hannie Broekhoeven maandag bij de ingang van Pannehoef geplakt. Wethouder Clemens Piena deed dit samen met programmamaker Wanda Moelands van Theek 5 bij Theek 5 in het centrum van Oosterhout.

Terwijl thuis de verwarming lager wordt gezet, is iedereen welkom bij één van de locaties die meedoen om bijvoorbeeld een boek te lezen, te werken, te studeren of gewoon een kopje koffie te drinken. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan gratis activiteiten die daar worden georganiseerd of mensen te ontmoeten. Zo delen we de warmte met elkaar.

Besparen op hoge energiekosten

Hoge energierekeningen, inflatie en andere geldzorgen zijn de aanleiding van dit initiatief. Door het openstellen van de activiteitencentra en dorpshuizen en het aanbieden van een warme plek, bespaart men op die hoge energiekosten. In onder andere de buurthuizen blijf je warm, met of zonder gezellig praatje.

Je bent welkom

Tot nu zijn Theek 5, Surplus, Pannehoef, dorpshuis Den Brink, dorpshuis Oostquartier en dorpshuis De Klip al onderdeel van Oosterhout deelt de warmte. Met een breed aanbod aan activiteiten van jong tot oud, biedt het initiatief verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in Theek 5 Oosterhout centrum wekelijks voorgelezen en deelt dorpshuis den Brink op woensdag 21 december de warmte met een gratis kerstconcert en koffie met wat lekkers.

Inwoners zijn ook gewoon welkom om vrij binnen te lopen om voor zichzelf iets te doen zoals een boek lezen of om te werken of studeren. Daarbij zullen er de komende tijd vanuit de gemeente op de locaties inloopspreekuren over energie en bespaartips georganiseerd worden. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op http://oosterhout.nl/…/zorg…/oosterhout-deelt-de-warmte.

Niet het laatste initiatief

Gemeente Oosterhout blijft zoeken naar creatieve oplossingen om het, door de oplopende energierekeningen, voor haar inwoners makkelijker te maken. Zo zal er binnenkort onder andere een energie bespaarteam starten die bij inwoners thuis tochtstrips, radiatorfolie en brievenbusborstels gaat aanbrengen. Bovendien kunnen inwoners een gesprek krijgen waarin advies wordt gegeven hoe zij hun energieverbruik kunnen verlagen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.