Finale ZLM Tour komende drie jaar in Oosterhout

Afgelopen donderdag, 15 december, om 15:00 uur werd op het gemeentehuis schriftelijk vastgelegd dat de ZLM Tour de komende drie jaar zal starten en finishen in Oosterhout op de afsluitende zondag van de ZLM Tour. Hierdoor zal Oosterhout de komende drie jaar het slotstuk worden van deze belangrijkste volledig Nederlandse etappekoers. ZLM tour naar Oosterhout – YouTube

Al vele jaren is de ZLM Tour dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later deelnemen aan de Tour de France. Samen met PromOosterhout gaat de gemeente er een groot publieksevenement van maken. Wethouder Dees Melsen kijkt uit naar de komst van de ZLM Tour. “De ZLM Tour is een aansprekende Nederlandse profronde waar veel publiek naar komt kijken. Een moment waarbij onze binnenstad en stad gaan bruisen. De slotdag van een wielerronde is altijd belangrijk, bijzonder en interessant. Er is genoeg ruimte voor het publiek om het fijne van het bourgondische Oosterhout te verkennen,” aldus de wethouder Toerisme en Evenementen.

Oosterhout slotstuk ZLM Tour

Komende drie jaar zal de Oosterhoutse Slotlaan als slot van de ZLM Tour fungeren. Met de start en finish op zondag vormt Oosterhout de komende drie jaar het slotstuk van deze tour. De start zal plaatsvinden in het centrum. De koers wordt afgesloten met enkele lokale omlopen binnen gemeente Oosterhout, waarbij meerdere keren de finishlijn wordt gepasseerd. De precieze route tussen start en finish volgt later. Het slot van de tour zal komend jaar op 11 juni plaatsvinden.

Oosterhout wielerstad

Oosterhout heeft verschillende wielerverenigingen. Denk aan WV De Jonge Renner, WTC Oosterhout, TC Kek, MTB Oosterhout en WielerTeam Dynamic Cycling. Profploegen als Qhubeka en Q36.5 vestig(d)en zich in Oosterhout. Daarnaast komt veel personeel van profploegen uit Oosterhout. In samenwerking met PromOosterhout heeft de gemeente al diverse aankomsten van profkoersen in Oosterhout georganiseerd. Zo zijn de Eneco Tour (nu Benelux Tour) en de BeNeLadies Tour (nu Baloise Ladies Tour) eerder aangekomen in Oosterhout. Afgelopen zomer passeerde de Vuelta a España nog door Oosterhout. Volgens wethouder Arnoud Kastelijns werd daar het zaadje gepland voor een nieuw hoofdstuk in de wielergeschiedenis van Oosterhout. “Toen de Vuelta in augustus vorig jaar door Oosterhout reed zag ik het enthousiasme in Oosterhout en Oosteind. Ik had eerder al contact gehad met de organisatie van de ZLM Tour en zag een mooie sportieve combinatie. Tijdens de Vuelta waren óók geweldige initiatieven georganiseerd naast de wielerronde. Hoe mooi kan het zijn als we de komende drie jaren eenzelfde opzet kunnen creëren binnen onze gemeente. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor jeugd en inwoners om het mooie van deze sport van dichtbij mee te laten maken,” aldus de wethouder Sport.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.