Mederoprichter v.v.Irene’58 Frans van Mook overleden

Op zondag 18 december bereikte ons het droevige nieuws dat de medeoprichter van Irene ’58 uit Den Hout, Frans van Mook, op 83-jarige leeftijd is overleden.

Pas 18 jaar was Frans toen hij samen met een aantal andere Houtse voetballiefhebbers van mening was dat er in zijn dorp een voetbalclub moest komen. En dat gebeurde toen ook. Frans werd secretaris van de club. Dit deed hij 10 jaar, waarna hij voorzitter werd.

Naast oprichter van de club was hij ook bestuurslid en vrijwilliger. Hij stond jaren samen met zijn vrouw Annie achter de bar in de kantine.

Hij was meer dan 30 jaar scheidsrechter, ieder weekend floot hij minimaal één wedstrijd. Ook was hij grensrechter bij het eerste eftal. Dit heeft hij ook een aantal jaar gecombineerd met het zijn van leider van het eerste elftal.

Kortom, Frans heeft een grote bijdrage geleverd aan alles wat met Irene’58 te maken heeft.

Vanwege zijn inzet voor de vereniging was hij erelid van Irene’58. En heeft hij een zilveren en later een gouden erespeld van verdiensten van de KNVB mogen ontvangen. Ook ontving hij een koninklijke onderscheiding, een lintje in de orde van Oranje-Nassau.

De toewijding, vriendschap en warmte van Frans gaan ze bij Irene voor altijd missen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.