Eindelijk weer Cross for the Crocus

Na twee jaar afwezigheid zal de Cross for the Crocus gewoon weer verreden worden wanneer de krokussen in bloei komen. Op zondag 12 februari 2023 zullen 1.000 mountainbikers hun 30, 55 of 75 kilometer tocht starten vanaf een nieuwe locatie De Jacobushoeve in Dorst. De organisatie, Stichting Cross for the Crocus, is heel blij dat een nieuwe datum en locatie zijn gevonden voor de goede-doelen toertocht over de mooiste routes van Brabant. De inschrijfgelden gaan in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Hans Molewijk, voorzitter van Stichting Cross for the Crocus: “We zijn heel blij dat we eindelijk de tocht kunnen organiseren. Vanwege de coronamaatregelen hebben we deze nu twee jaar moeten uitstellen. Fijn dat we weer geld kunnen inzamelen voor onze lokale goede doelen.

Als start en finish locatie wijken we uit naar uitspanning De Jacobushoeve in Dorst. Het zal even wennen zijn voor onze grote groep vaste deelnemers, maar het is een heel toegankelijke en Bourgondische plek. Met veel enthousiasme zullen we de fietsers daar weer hartelijk ontvangen en een unieke tocht bieden.”

Samen komen we steeds dichterbij

Al het inschrijfgeld van de deelnemers, 12,50 euro p.p. gaat volledig naar lokale doelen als Inloophuis Poppy’s, Stichting op den Alpe Rijen en KWF Oosterhout, waar de strijd tegen kanker centraal staat. “Dat we nog steeds volop moeten strijden tegen kanker is helaas een feit. Door samen met zo’n enthousiaste club geld op te halen, komen we gelukkig steeds dichterbij.” aldus Hans Molewijk.

Leuke afwisseling op vaste rondjes

De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout en Rijen. “We vinden het als organisatie ontzettend leuk en belangrijk om de deelnemers deze prachtige omgeving elk jaar weer opnieuw te laten ontdekken. Het was voor de routebouwers flink puzzelen dit jaar. Het kader van de landeigenaren voor toertochten worden namelijk steeds strenger. We mogen niet overal meer komen en moeten daarom creatief zijn. Gelukkig zijn we dat. Ook is het aantal deelnemers door de vergunningverlener gesteld op 1.000 deelnemers.”, vertelt Hans Molewijk verder. “Veel deelnemers rijden wekelijks hun rondjes over de fantastische single-tracks van MTB Track Oosterhout. Tijdens deze toertocht kunnen we de fietsers daar eens per jaar van laten afwijken en de prachtige omgeving door een nieuwe bril laten zien. Ook hebben we dit jaar enkele extra verassingselementen kunnen inpassen, die een ieder zal verrassen.”

Vanwege het maximaal aantal deelnemers wordt aangeraden om vooraf in te schrijven. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar: www.crossforthecrocus.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.