Kaaise Dweildag weer saome als vanouds op zondag 29 januari

Nu de Feestdagen weer achter ons liggen en er geen beperkingen meer zijn ten aanzien van virussen of ander microbiologisch gespuis, kunnen we ook weer volop vooruit naar hèt voorfeest ter voorbereiding op carnaval. De Kaaise Dweildag is alweer toe aan haar 38e editie en Stg de Gangmaokers is achter de schermen druk bezig om deze traditionele opwarmer voorafgaand aan carnaval, weer helemaal tot in de puntjes te organiseren zoals u dat van hen gewend bent. Vanuit hun Residentie Theater De Bussel zullen meer dan 35 (!!!) leutkapellekus uitzwermen over de binnenstad in 17 deelnemende leuttempeltjes en in de Kerkstraat bij podium C&A. Het ammezuur dat bijna twee jaar lang niet op peil gehouden kon en mocht worden, is hard toe aan een oppepper van jewelste!

Stg. de Gangmaokers is er in geslaagd om een weer keur aan carnavaleske dweilbandjes naar Kaaiendonk te halen, tot nu toe maar liefst 36! Jawel!

Ze komen weer van heinde en ver; van boven de rivieren; vanuit het zonnige Zuiden. Van Helvoirt, Doetinchem, Leiden, Sas van Gent, Dordrecht en Rosmalen.

Klinkende namen: Novus Kabaalus, Fiesta Servessa, Panash, Dweilorkest de Träöters, ZZZZZenderbijband, Blazerus, Nooit Op Tied, Thuisnietouwe…. Wat dacht u daarvan..?!

Zij gaan u zondag de 29e januari weer trakteren op een geweldig dweilfeest in de Oosterhoutse binnenstad. Maar natuurlijk zullen ook onze ‘eigen’ Kaaiendonkse kapellekus overal hun geweldige optredens verzorgen: het altijd enthousiaste Hoezo?, onze belofte voor de toekomst Jeugdhofkapel de Smulnarren, uiteraard de Koele Band met een goed stukse muziek en onze welbekende CV Pierewaaiers, niet weg te denken uit de Kaaiendonkse carnavalsscene. Dan kunt u ook nog mee gaan dweilen met “onze” Ladykantjes, met het Simpelfonisch Orkestje of met Hofkapel de Smulnarren. Nee, we vergeten Staamp! niet: die doet uiteraard ook weer mee.

Aan wie Staamp! de laatst uitgegeven Kaaise Dweilcup, die nog in 2020 werd uitgereikt, moet afgeven, is nu nog onbekend, maar wilt u er bij zijn: kom dan op zondag de 29e januari gezellig mee dweilen. Het is dan een Bruisende Binnenstad.

Voor de Kaaise Dweildag zijn Stg. de Gangmaokers nog op zoek naar vrijwilligers. Mooie en gezellige vacatures zijn beschikbaar. Vooral Gastheer/Gastvrouw van de Kaaise Dweildag, die een band wil begeleiden. Wil jij ook een band begeleiden of andere taken invullen, meld je aan via info@kaaisedweildag.nl

Zie voor allerlei info www.kaaisedweildag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.