Presentatie beleidsplan vrouwenvoetbal VV Oosterhout / VV SCO

Afgelopen dinsdagavond 24 januari om 19:00 uur was er een drukbezochte informatieavond voor alle meiden en dames die voetballen bij VV Oosterhout en VV SCO. Het doel van de avond was om alle aanwezigen bij te praten over de toekomst van de samenwerking tussen de twee verenigingen.

De avond werd afgetrapt door VV Oosterhout-voorzitter Ruud Looijmans. Hij benadrukte nogmaals dat er al vanaf 2019 gesprekken plaatsvinden tussen VV Oosterhout en VV SCO om te komen tot een gezamenlijke vrouwen- en meidenafdeling. In 2020 tekenden beide verenigingen een intentieverklaring voor een samenwerking om te zorgen dat zoveel mogelijk meiden op hun eigen niveau met meiden van hun eigen leeftijd kunnen voetballen. Na de introductie werd in de presentatie de nadruk verlegd naar het nieuw geschreven beleidsplan.

Kernwaarden

Beide verenigingen werken middels samengestelde teams al intensief samen. In deze teams lopen inmiddels al 191(!) meiden en vrouwen rond die met plezier voetballen. De twee clubs hebben zich tot doel gesteld om met ingang van het seizoen 24/25 een zelfstandige SVO (samenwerkende vrouwen-meiden opleiding) te hebben met een eigen bestuur, waarbinnen voor elke leeftijdscategorie voldoende meiden zijn om op elk niveau veilig, met plezier, betrokken en respectvol te kunnen voetballen. Er is duidelijk uiteen gezet dat het plan is om leidend te zijn in de regio Oosterhout. Daaronder vallen ook de omliggende dorpen.

Er wordt gewerkt vanuit de gezamenlijke kernwaarden ” GIRLS

G ​- Gezellig, het draait om vertrouwen, plezier en betrokkenheid bij elkaar

I ​- Inzet, elke training en wedstrijd voor elkaar door het vuur willen gaan

R ​- Respect, voor elkaar, de tegenstander, de scheidsrechter, ieder ander

L ​- Leidend, in wie we zijn, wat we doen, hoe we ons gedragen

S ​- Samen, als clubs, besturen, individuen, open en communicatief

Selectiebeleid

Bij het verder uitwerken van de plannen is aangegeven dat de ontwikkellijn van de KNVB wordt gevolgd. Zowel voor wat betreft de elftalindelingen als ook de uitgangspunten voor het creëren van een goede voetbalpyramide. Hiervoor zal ten eerste altijd op leeftijd worden geselecteerd. Als er voldoende speelsters in één lichting zijn dan kan op basis van kwaliteit gekeken worden om te komen tot meerdere teams binnen een leeftijdscategorie. Vastgelegd is wel dat leeftijd de persoonlijke ontwikkeling van speelsters niet in de weg mag staan. Dit zal om te beginnen vanaf de MO11 en MO13 worden ingevoerd en in latere seizoenen ook voor de overige categorieën.

Werkgroep

Na afloop van de presentatie was er voldoende tijd voor de aanwezigen om vragen te stellen. Daardoor kon worden uitgelegd dat vanaf het seizoen 24/25 alle randvoorwaarden zoals naam, clubkleuren, logo, maar ook speelkleding en trainingspakken voor alle leden geregeld moeten zijn. Ook dat er nog mensen voor een ondersteunende werkgroep worden gezocht om dit allemaal te regelen en ook om na te denken over tal van praktische zaken zoals de logistiek tussen beide verenigingen. Na afloop was er voor de aanwezigen nog tijd voor een borrel en voor de trainers van de dameselftallen was er een coachjas voorzien van de logo’s van beide verenigingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.