Gemeente Oosterhout brengt voor koopwoningen in Donkenbuurt het energieverlies in beeld.

Gemeente Oosterhout gaat van start met de uitvoering van gratis warmtescans voor koopwoningen in de Donkenbuurt. De bewoners hebben per brief dit aanbod gekregen en krijgen een warmtescan en isolatieadvies op maat.

Tijdens een koude dag of nacht in februari worden de geselecteerde woningen in opdracht van de gemeente Oosterhout vanaf de straat gescand door het gespecialiseerde Heatpulse team. De woningen en de buurt zijn geselecteerd vanwege het bouwjaar en het type woning. De jaren 70 woningen in de Donkenbuurt zijn nog niet zo goed geïsoleerd.

Bewustwording over energiebesparing

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan kunnen bewoners geld besparen. Bovendien is het prettiger én gezonder wonen. Een warmtescan laat duidelijk zien waar de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd is. De woningscan met bijbehorend rapport maakt bewoners bewust dat ze energie kunnen besparen. Omdat er in elke rapportage een concreet advies is opgenomen, kunnen bewoners direct aan de slag. Kijk voor meer informatie over de warmtescans in de Donkenbuurt op heatpulse.nl/oosterhout.

Energie- en warmtetransitie in Oosterhout

De gemeente Oosterhout wil haar verantwoordelijkheid nemen en samen met inwoners in actie komen door vaart te maken met de energie- en warmtetransitie. De gemeente wil bijdragen aan een leefbare wereld voor toekomstige generaties en aan de leefbaarheid en toekomst voor Oosterhout. Kijk voor meer informatie over duurzame warmte in Oosterhout op www.duurzaamoosterhout.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.