Poppy’s organiseert lezing: ‘Kanker en het Gezin’

Op 15 februari a.s. organiseert Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker een informatieve lezing over de impact van kanker op een gezin. Als je als ouder van een (jong) gezin de diagnose kanker krijgt, staat je leven en dat van je gezin meteen op z’n kop. De normale opvoedingstaken voor blijven bestaan maar door de ziekte komen er ineens nieuwe taken, vragen en uitdagingen bij.

Dineke Verkaik komt erover vertellen. Ze beantwoordt vragen als: ‘Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Welke hulpbronnen zijn er?’ Ervaringen van gezinnen die hier mee te maken kregen kunnen ook behulpzaam zijn. Dineke gaat in op het belang van ‘voorbereid zijn’ en biedt concrete handvatten en tips voor ouders, kinderen en andere mensen rondom het gezin. Ze maakt informatie uit wetenschappelijk onderzoek toegankelijk en toepasbaar. Alle mensen die te maken hebben met kanker in een gezin zijn van harte welkom.

Dineke Verkaik werkt als orthopedagoog voor GGZ Centraal. Eerder was zij verbonden aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zij heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen voor het gezin als een van de ouders kanker heeft. In opdracht van Pink Ribbon heeft zij samen met Paul Boelen, hoogleraar klinische psychologie bij de Universiteit Utrecht twee boeken geschreven: “Wanneer je als ouders kanker hebt”, een praktische gids met veel informatie, ervaringsverhalen en oefeningen.
“Wanneer je vader of moeder kanker heeft”, een werkboek ter ondersteuning voor kinderen van 6-14 jaar die een ouder met kanker hebben.

Meld je aan via https://inloophuispoppys.nl/events/lezing-kanker-en-het-gezin/ Natuurlijk is er gelegenheid tot napraten en zijn we vanaf 19.00 open voor een kopje koffie. De lezing start om 19.30 uur

Over Poppy’s

Kanker zet het leven behoorlijk op zijn kop. En dan kan het prettig zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt gaan. Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. Of je nu zelf getroffen bent door kanker of als naaste of nabestaande betrokken bent, onze deur staat voor je open. Wees welkom.  

Poppy’s organiseert activiteiten gericht op informatie, ontmoeting, ontspanning, beweging, creativiteit en ondersteuning. In ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de gehele Donge- en Amerstreek welkom. www.inloophuispoppys.nl  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.