Leren in de praktijk bij Oosterhoutse transport en logistieke bedrijven

Opening leslokaal logistiek bij CEVA Oosterhout

Op maandag 13 februari is het leslokaal logistiek bij CEVA Oosterhout officieel geopend. Naast de studenten van de opleiding logistiek en transport waren bij de opening ook de ondernemers van het Logistiek Platform Amerstreek (LPA), onderwijsinstelling Curio, de gedeputeerde van de provincie en de betrokken wethouders van de gemeente Oosterhout aanwezig. Het leslokaal is ingericht binnen het logistiek bedrijf. Zo hebben studenten direct contact met de werkvloer.

Werkgelegenheid

Oosterhout heeft volop werkgelegenheid, verscheidenheid en toekomst in logistieke sector te bieden. De samenwerkende partijen hebben gekozen voor een eigentijdse manier van opleiden. Studenten die zich inschrijven voor deze mbo-opleiding worden opgeleid door professionals bij de Oosterhoutse bedrijven en krijgen les van Curio-docenten. Praktijk en theorie vinden elkaar zo veel mogelijk op de werkvloer. Op deze manier ontwikkelen de studenten een brede kijk op de wereld van logistiek en transport. Zo maken ze kennis met containertransport, autotransport, bulktransport, warehousing, orderpicking en de planning van logistieke activiteiten.

Praktijk en theorie

De opleiding is bij uitstek geschikt voor jongeren die praktisch kennis willen maken met de logistieke wereld, bij veel bedrijven binnen willen kijken en binnen één jaar hun diploma willen behalen. Ze kunnen op deze manier goed bepalen wat het beste bij hen past. De studenten leren direct theorie toe te passen in de praktijk door middel van een betaalde stage (16 – 20 uur) bij één van de zes logistieke bedrijven. Een ander voordeel van deze opleiding voor jongeren uit deze streek (Oosterhout en de Amerstreek) is dat de opleiding volledig in Oosterhout is. Logistiek en transport in Oosterhout geeft de zekerheid van een baan, maar vooral de mogelijkheid tot een loopbaan met volop doorgroeikansen.

Wethouder Dees Melsen (Economie):

“De opening van een leslokaal bij Gefco is een mooi, nieuw hoofdstuk in het verhaal van de logistieke opleiding bij Oosterhoutse bedrijven. Het laat zien dat de bedrijven vol overtuiging investeren in deze eigentijdse vorm van onderwijs en het markeert het vertrouwen dat er bij hen bestaat in de toekomst van het werken in deze branche.”

Wethouder Guus Beenhakker (Onderwijs):

“Oosterhoutse jongeren die gekozen hebben voor een toekomst in transport en logistiek leren het werk in de praktijk, maar daar hoort natuurlijk ook een theoretische ondergrond bij. Daarvoor is zo’n leslokaal nodig, zodat studenten en docenten in alle rust kunnen reflecteren op de dingen die ze op de werkvloer meemaken.”

Will Walravens (voorzitter Logistiek Platform Amerstreek en directeur CEVA Logistics):

“Het doel van de LPA is ervoor te zorgen dat de logistieke branche in deze regio – in zijn volle breedte – kan doorgroeien. We zorgen er dus samen voor dat er voldoende goed opgeleid en gemotiveerd personeel, op alle niveaus, beschikbaar is voor de bedrijven.”

Rob Neutelings (bestuurder Curio):

“Tussen de magazijnstellingen en de heftrucks in. In Oosterhout maakt Curio samen met bedrijven en de gemeente een leeromgeving voor de logistieke sector. Goed mbo-onderwijs vindt steeds meer in de beroepspraktijk plaats. We noemen dat een hybride leeromgeving. Op die manier kunnen we nieuwe studenten – en werknemers die zich willen om- of bijscholen – in de praktijk opleiden. Ik hoop dat we op deze manier meer mensen voor de logistiek interesseren en opleiden aangezien in deze sector volop werk is, nu en in de toekomst.”

Bron: Oosterhout Vandaag

(CvT,2023)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.