Richard van Gils, vanaf volgend seizoen, terug bij VV Oosterhout.

Zoals jullie weten is de jeugd bij VV Oosterhout een zeer belangrijk onderdeel, de vereniging is de afgelopen jaren druk doende de sfeer en het niveau te verhogen.
Volgens de voetbalvisie “Met plezier presteren, van mini pupil tot zondag 1” wil VV Oosterhout de eigen selectie vullen met zelf opgeleide spelers.

De inzet van de laatste jaren resulteert in het feit dat een flink aantal pupillen teams actief zijn in de 1e klasse en hoofdklasse. Dit zonder dat het ten koste gaat van de sfeer die top prioriteit heeft binnen de vereniging.

De voetbalvisie is geschreven in 2018, uitgerold in 2019 en loopt door tot 2024. Er komt dus een belangrijke periode aan: van het evalueren van de afgelopen jaren en het maken van de vervolgplannen.

Sinds twee jaar werkt VV Oosterhout met de functie van Hoofd Jeugd Opleiding (HJO). Deze HJO is, samen met de hoofdtrainers en de jeugdcommissie, belast met de uitvoering van deze visie. Er zijn korte lijnen met het bestuur zodat er regelmatig overleg kan zijn.

De functie van HJO wordt momenteel alleen door de ervaren Jorco de Kok (UEFA B gediplomeerd en opleiding in het betaald voetbal) bekleed. Om deze functie de komende jaren verder uit te breiden en om de nodige stappen te gaan zetten is er overeenstemming bereikt met Richard van Gils.

Deze gelouterde trainer en Ex-profvoetballer (vanzelfsprekend ook UEFA B gediplomeerd) heeft de uitdaging aanvaard om al zijn geleerde skills te gaan delen met de trainers en de jeugd van de jeugdopleiding van VV Oosterhout. De komende maanden zal Richard al meelopen met Jorco om zo iedereen te leren kennen.

Vanaf seizoen 2023-2024 zullen Richard en Jorco samen de jeugd van VV Oosterhout met het nodige plezier naar een hoger niveau gaan tillen. Met twee ex-professioneel voetbal spelers en zeer ervaren hoofdtrainers, is hier natuurlijk veel vertrouwen in!

VV Oosterhout kijkt, de komende jaren, uit naar een bijzonder vruchtbare samenwerking.

Bron: Oosterhout Vandaag

(CvT,2023)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.