Recordpoging Grootste Kinderkapel van Kaaiendonk op carnavalsdinsdag!

Doe jij mee aan de recordpoging Grootste Kinderkapel van Kaaiendonk op carnavalsdinsdag?

Carnaval is in volle gang en ook voor de Snotnarren is er van alles te doen, zowel in de straten van Kaaiendonk als thuis voor de buis! Iedere carnavalsochtend is er namelijk een nieuwe aflevering van KaaiOnline te zien. KaaiOnline, het carnavaleske televisieprogramma voor kinderen, wordt door de KRTS om 08:11 uur uitgezonden en vanaf 09:00 uur is de aflevering terug te kijken op de website van de OCS (www.smulnarren.nl). Hier zijn ook eerdere afleveringen te zien. Misschien hebben jullie het al gezien, want er gaat deze carnavalsdinsdag iets bijzonders gebeuren op de Markt van Kaaiendonk…
Een heuserecordpoging om samen de grootste kinderkapel te vormen!

De recordpoging Grootste Kinderkapel zal plaatsvinden op carnavalsdinsdag 21 februari om 16:30 uur op de Markt in Kaaiendonk. Prins Mienus roept alle Snotnarren op om met zo veel mogelijk Snotnarren te verzamelen op de Markt en samen muziek te maken. In deze kinderkapel genaamd ‘De Paplepel’ is echt iédereen welkom. Als jullie allemaal komen dan worden we vast en zeker de grootste kinderkapel die ooit heeft opgetreden!

In de afleveringen van KaaiOnline is te zien hoe jij thuis, van een aantal zeer gewone spulletjes je eigen muziekinstrument kan maken. Als je vorige week bij de marktkraam een goodiebag hebt weten te bemachtigen, dan heb je al deze spulletjes kant en klaar in jouw goodiebag zitten en kun je gelijk aan de slag! Geen goodiebag in jouw bezit? Geeft niets! Op www.smulnarren.nl/digitale-goodiebag zijn alle zaken uit de goodiebag ook te downloaden!

Ga jij voor de sambabal, saxofoon, trom, of maak je jouw eigen trompet?!

In elke aflevering van KaaiOnline wordt uitgelegd hoe je één van de vier muziekinstrumenten knutselt. Als jouw instrument af is kun je thuis gelijk beginnen met oefenen en dan hopen we je dinsdagmiddag met jouw zelfgemaakte, of een ander, muziekinstrument te zien op de Markt!

We nodigen uitdrukkelijk ook alle kapellen van Kaaiendonk uit om op carnavalsdinsdag om 16:30 uur naar de Markt te komen om de Snotnarren muzikaal te ondersteunen. Zo geven we carnaval met de paplepel door!

Bron: Oosterhout Vandaag

(CvT,2023)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.