Sjef Kock Grootste Kaai 2023

Sjef Kock is tijdens de jaarlijkse carnavalsviering uitgeroepen tot de Grootste Kaai. Tijdens de 46e uitreiking van deze prijs, op zaterdag 18 februari, werd de auteur van verschillende carnavalsboeken in de Sint-Jansbasiliek geëerd met de Kaaiendonkse oeuvreprijs.

Sjef Kock

De Grootste Kaai is altijd iemand die binnen Kaaiendonk een bekend figuur is en die voor Oosterhout in bredere zin bijzondere activiteiten verricht of heeft verricht. Deze hoeven niet per se carnavalsgerelateerd te zijn.

Sjef Kock heeft op verschillende manieren bijgedragen aan Kaaiendonk. Zo schreef hij verschillende boeken over de historie van het Kaaiendonkse carnaval. Ook was hij secretaris en hofschrijver van OCS De Smulnarren en draagt hij nog elk jaar bij aan de Kiekerekie.

Verder was Sjef voorzitter van de Stichting Kaaiendonks Carnavalsmuseum en is hij secretaris van de Stichting Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten. Buiten carnaval droeg Kock bij aan de restauratie van de Sint Jan, in 2000 als secretaris van Habet 2000 (een steprace van de Sint Jan in Den Bosch naar de Sint Jan in Oosterhout) en de Schwarts Drakenbootrace in 2006. En in 2018 werd Sjef zesde in de strijd om de Faamnaam bij Coen en Sander op Radio 538.

Al met al genoeg redenen om Kock dit jaar als oeuvreprijs uit te roepen tot Ridder in de Orde van de Grootste Kaai 2023. Wij feliciteren hem van harte met deze mooie titel!

Bron: Oosterhout Vandaag

(CvT,2023)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.