Oosterhout zoekt de nieuwe stadsfotograaf

Start fotowedstrijd verkiezing Stadsfotograaf Oosterhout

Dit jaar organiseert de stichting Initiatief Stadsfotograaf Oosterhout voor de derde keer een verkiezing voor de stadsfotograaf van Oosterhout. Als onderdeel van de wedstrijd voeren de deelnemers diverse fotografieopdrachten uit, en wordt uiteindelijk door het Oosterhouts publiek een nieuwe stadsfotograaf gekozen. Het concept van de wedstrijd is hierbij geïnspireerd op het televisieprogramma “Het perfecte plaatje”.

Hoe werkt het?

De fotowedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde en een wedstrijdronde.

In de kwalificatieronde kan elke inwoner zijn of haar werk insturen. Zij moeten vijf foto’s opsturen met als onderwerp: het weer, water, warmte en twee onderwerpen naar eigen keuze.

Voor deze onderwerpen is gekozen omdat de wedstrijd van 2023 in het teken van het klimaat en klimaatverandering staat. Verdere bijzonderheden en inleververeisten staan op de website: https://www.stadsfotograaf-oosterhout.nl/wedstrijd…/

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit 5 fotografen voor de wedstrijdronde.

De wedstrijdronde

In deze ronde krijgen de vijf fotografen in deelrondes specifieke foto-opdrachten. Ook die foto’s worden beoordeeld door de vakjury. Elke deelronde valt er een fotograaf af totdat er drie overblijven. De vakjury kiest hieruit twee fotografen die hun werk mogen tentoonstellen.

Publieksverkiezing

Dan is het de beurt aan het Oosterhouts publiek. Iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriet. De fotograaf met de meeste stemmen wordt in oktober benoemd tot de nieuwe stadsfotograaf Oosterhout. Hij/Zij mag gedurende twee jaar invulling geven aan die titel.

Stadsfotograaf van Oosterhout

De stadsfotograaf brengt gedurende zijn /haar titelperiode Oosterhout op eigen wijze in beeld. Het is een eretitel waarbij het werk van de fotograaf zichtbaar wordt in gedrukte en digitale media.

Een geweldige tijd

‘Ik kan het iedereen aanbevelen die meer wil doen met fotografie’, zegt Marco Broos de huidige stadsfotograaf van Oosterhout. ‘Ik heb een geweldige tijd gehad waarbij ik veel nieuwe leuke mensen heb leren kennen en veel ervaring heb opgedaan in fotografie. Ook heb ik veel van mijn ideeën kunnen realiseren, zoals het geven van workshops en lezingen.’

Meer informatie vindt u op: https://www.stadsfotograaf-oosterhout.nl/wedstrijd…/

Bron : Oosterhout Vandaag (CvT,2023)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.