Emiel van Pelt kan VV Oosterhout net niet redden

Zondag 26 februari mocht VV Oosterhout het opnemen tegen de koploper Emplina uit Empel bij ’s- Hertogenbosch. Bij VV Oosterhout stond voor de tweede keer Michel Chroniowski in het doel, hij verving vaste doelman Rodney Schrauwen, die om privé redenen gestopt is. Michel keepte een goede partij, aan de doelpunten tegen kon hij niets inbrengen.

Scheidsrechter vanmiddag was Rick Nelemans uit Zundert die een solide partij floot met slechts een minpunt een grove overtreding van Ferhat Coskun.
Een bewuste vuistslag op de adamsappel van Matthew Coenraadts liet hij onbestraft. Jammer want dit soort overtredingen horen niet thuis op een voetbalveld.

Meteen na de aftrap was al te zien dat Emplina een goed voetballende ploeg is die terecht de lijst aanvoert in de tweede klasse. In de vierde minuut pakte Dennis van Bijsterveld eigenlijk onnodig een gele kaart tegen de watervlugge Said Ali Hussein. Het spel golfde hierna redelijk op en neer tot de twintigste minuut, Emplina speler Coskun schoot de bal onhoudbaar voor Michel binnen.
In de 32ste minuut een verdedigings fout bij VV Oosterhout. De eerste inzet kon Michel nog keren maar de rebound was voor Martijn van Helvoort die 0-2 scoorde, dit was ook de ruststand.

De tweede helft probeerde Emplina op ervaring uit te spelen, echter VV Oosterhout was niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Er was aan Oosterhoutse zijde een hoop werklust om het tij te keren. In de 72ste minuut kwam Emplina, via een zondagsschot in de linkerbovenhoek, op 0-3.

In de 84ste minuut scoorde Emiel van Pelt koud in het veld de 1-3, hij ontfutselde een verdediger de bal en liet de keeper kansloos. In de 90ste minuut nam Matthew Coenraadts revanche op Coskun door met een bekeken schot vanaf de zijlijn op rechts de 2-3 te scoren. De resterende tijd was helaas te kort om er een gelijkspel er uit te slepen..

Volgende week een uitwedstrijd tegen WSC, de thuiswedstrijd vorig jaar was WSC oppermachtig. Benieuwd of dat deze wedstrijd weer zo is? Het begint in Waalwijk om 14.00 uur.

Bron: Oosterhout Vandaag, (CvT,2023)