Herziene druk boek “De Heilige Driehoek”

Op 1 mei aanstaande neemt burgemeester Mark Buijs het eerste exemplaar in ontvangst van
De Heilige Driehoek, kloosterenclave te Oosterhout.
Het is de vierde, geheel herzien en bijgewerkte herdruk van het veelgeprezen boek.

Sinds de laatste druk is er nog al wat veranderd in de Heilige Driehoek. Verschillende opgravingen brachten veel nieuwe feiten aan het licht. De benedictijnen zijn vertrokken, Chemin Neuf is inmiddels goed geworteld in de Heilige Driehoek, Sint-Catharinadal kreeg een wijngaard en een restaurant, de boerderij van de benedictijnen transformeerde in Zuivelboerderij De Driehoek, in een deel van de Onze Lieve Vrouwe Abdij is nu Het Kloosterhuys gevestigd, Gedenkpark Leijsenakkers is uitgebreid met een natuurbegraafplaats: redenen te over om het boek geheel te herzien en bij te werken.

Acht auteurs werkten er aan onder redactie van Cock Gorisse. De illustraties, waarvan velen nog nooit gepubliceerd zijn, zijn afkomstig uit vijf archieven. Veertien fotografen tekenen voor de eigentijdse opnamen.

Boek:​​184 pagina’s, 250 illustraties, gebonden

ISBN: ​9789076295329

Uitgever:​Signifikant

Winkelprijs: ​€ 35,00

Verkrijgbaar: In de boekhandel en op verschillende plaatsen in de Heilige Driehoek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.