ZLM Tour voor 3 jaar naar Oosterhout

Zondag 11 juni vindt de slotetappe van de ZLM Tour in Oosterhout plaats. Maar wat is eigenlijk de ZLM Tour?

De ZLM Tour is de belangrijkste volledig Nederlandse etappekoers. Het is een wielerwedstrijd die door veel renners wordt gebruik als een van dé laatste voorbereidingen op de Tour de France. De ZLM Tour zal de komende drie jaar starten en finishen in Oosterhout op de afsluitende zondag van de ZLM Tour. Er zullen achttien internationale ploegen meedoen.

Voor de komende 3 jaar zal Oosterhout deel uitmaken van deze tour, voor een bedrag van € 60.000, – per jaar. Hiervoor zullen sponsors gezocht gaan worden.

Route Lokale omloop 🗺

Vanaf de Markt zal het wielerpeloton naar de Kerkstraat – Keiweg – Van Oldeneellaan – Slotlaan – Ridderstraat – Bredaseweg – Burg. Materlaan rijden.

Op de Burg. Materlaan zal de rode vlag omhooggaan en zal de etappe officieel starten.

Vanaf de Burg. Materlaan zal het peloton via Seters – Steenhoven (richting Dongen) – Heistraat – Hoogstraat – Provincialeweg de route vervolgen naar Midden-Brabant. Na enkele uren zal het wielerpeloton rond 15.30 uur weer terugkeren in Oosterhout.

De koers zal worden afgesloten met drie lokale omlopen, waarbij ze de finishlijn aan de Slotlaan vier keer passeren.

Vanaf Steenhoven – Vijf Eikenweg – Souvereinstraat – Denariusstraat – Wilhelminakanaal Zuid – Meerpaal – Europaweg – Slotlaan zal het wielerpeloton Oosterhout weer binnenrijden. Rond 17.00 uur wordt de uiteindelijke finish verwacht met aansluitend de prijsuitreiking.

Genoeg te beleven ✨

Gedurende de dag zijn er genoeg wieleractiviteiten te beleven in Oosterhout. Er is o.a. een pumptrack te vinden op de Markt en op het Slotjesveld zal er een compleet wielerdorp worden ingericht. In de wijk Slotjes-West wordt er een Dikke Banden Race georganiseerd en in Oosteind zal er ter hoogte van het Buurthuis Oostquartier een tussensprint plaatsvinden. De Jonge Renner heeft in samenwerking met het KNWU een juniorenkoers georganiseerd. Na de junioren zal door trimmers en liefhebbers worden gestreden tijdens de grote prijs van Oosterhout.

Kortom, Oosterhout zal (weer) een dag wielerstad worden. Zet 11 juni alvast in je agenda! 😍

Meer informatie? Kijk dan op https://bit.ly/3MssD85

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.