Trouwen op zondag In tegenstelling tot het landel…

[ad_1]
Trouwen op zondag

In tegenstelling tot het landelijk beeld is er in Oosterhout de laatste jaren een stijging van het aantal huwelijken te zien. Ieder jaar zijn er piekmomenten in het voor- en najaar en op speciale data. Op piekmomenten is het lastig voldoende buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babsen) beschikbaar te hebben om die huwelijken te sluiten. Het college heeft daarom besloten de medewerkers van Burgerzaken te benoemen tot babs, zodat de piekmomenten opgevangen kunnen worden.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om op een zelfgekozen tijdstip en locatie in Oosterhout te trouwen en daar wordt veel gebruik van gemaakt. Het college heeft nu besloten ook trouwen op zondag mogelijk te maken (m.u.v. de locatie stadhuis), zodat de keuzevrijheid voor huwelijkskandidaten nog groter wordt.


[ad_2]

1 Trackback / Pingback

  1. Partneralimentatie verkort vanaf 2020 | ORTS - Oosterhoutse Radio & Televisie Stichting

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.