Art.39 vragen GroenLinks gegevens jeugdwet

De GroenLinks fractie wil bij monde van raadslid Martijn Louwerens van het college van B&W weten hoe de gemeentelijke regels zij als het gaat om gegevensuitwisseling in het kader van de Jeugdwet.

Volgens de Jeugdwet kunnen verschillende instanties beschikkingen afgeven. Zo kan in Oosterhout een beschikking afgegeven worden door een huisarts, kinderarts of door het Sociaal WijkTeam (SWT). Met deze beschikking kan er vervolgens naar een jeugdprofessional gegaan worden, welke te vinden is op de website kieszorg.nl.

Deze jeugdprofessional “verzilvert” de beschikking vervolgens bij de gemeente.

De fractie van GroenLinks wil graag antwoord op onder andere de vraag welke gegevens een jeugdprofessional in ieder geval dient uit te wisselen met de gemeente? Ook is de fractie benieuwd of de gemeente nog extra informatie gaat opvragen en zo welke?

Wie bevoegd zijn om deze gegevens in te zien en te verwerken? Wat houdt de bevoegdheid in, is ook een vraag die leeft bij de fractiewoordvoerder Louwerens. Verder is Hij benieuwd naar op welke manier de gegevensuitwisseling tussen jeugdprofessionals en gemeente plaatst vindt? Ook is GroenLinks benieuwd of deze gegevens wellicht nog voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Verder Wil Martijn Louwerens weten wat er met de gegevens gebeurt als de casus is afgerond en hoe lang deze gegevens bewaard blijven? En wat gebeurt er als een wettelijk vertegenwoordiger van de jeugdige geen toestemming geeft voor de uitwisseling van gegevens met de gemeente, kan er dan wel hulp geboden worden?

Waar GroenLinks ook antwoord op wil is de vraag hoe de gemeente gaat controleren of het gedeclareerde bedrag van de jeugdprofessional daadwerkelijk juist is?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.